Microsoft Office 365

Microsoft Office 365

Wat is Office 365?

Microsoft Office 365 is een abonnementsservice en bestaat uit online versies van de meest gebruikte e-mail en software apps. Microsoft Office 365 is ontworpen om ondersteuning te bieden aan productiviteit en betrouwbaarheid. De diensten bestaan bijvoorbeeld uit Microsoft Word, Powerpoint, Excel, SharePoint, en Exchange. Office 365-diensten kunnen snel worden ingezet en helpen bedrijven om hun bedrijfsvoering te verbeteren. De diensten van Office 365 zijn minder moeilijk in gebruik, dus makkelijker in te zetten voor bedrijven.

Office 365 en Office 2016

Microsoft Office 2016 kan je gebruiken na een eenmalige aankoop. Deze bieden de Office programma’s voor één pc aan en hebben geen update optie. Wat betekent dat wanneer u een upgrade wilt uitvoeren naar de nieuwste versie, het gehele pakket opnieuw aangeschaft moet worden. Office 365 biedt deze updates wel en biedt daarnaast de serversystemen Exchange, SharePoint, en Lync. Daarnaast biedt Office 365 Office WebApps die direct in een browser te gebruiken zijn. Deze dienst blijft door Microsoft altijd draaien volledig beveiligd en zijn altijd up to date.

 

Functionaliteit en veiligheid

De meest genoemde reden waarom bedrijven Office 365 aanschaffen en aanbevelen is dat zij het installeren, onderhouden, troubleshooten en updaten van de software niet meer hoeven te doen. Onderhoud en beheer wordt geheel uit handen genomen. Daarnaast is het veel goedkoper om alle programma’s in één bundel aan te schaffen dan om alle programma’s los te kopen. Doordat er met regelmaat updates worden uitgevoerd is de software erg veilig. Mede dankzij de antivirus en anti-spam oplossingen die in de software geïntegreerd zit. Daarnaast biedt Microsoft een uptime van 99.9% waardoor de services altijd beschikbaar zijn. Bij calamiteiten wordt er gegevensherstel geboden.

 

Office 365 werkt zonder problemen met Microsoft Outlook en andere Office-programma’s. Veel gebruikers maken hier al dagelijks gebruik van. Er wordt een mailbox met 50GB opslag aangemaakt, het biedt toegang tot e mail, contactpersonen en agenda’s op bijna alle apparaten. Gebruikers kunnen online samenwerken aan documenten en bestanden en er zijn gedeelde agenda’s waardoor het inplannen van afspraken soepeler verloopt.

microsoft office 365