Aanmelden
 

Domeinnaamregistratie

Domeinnaamregistratie

Ga je een eigen website bouwen en wil je daarvoor een passende domeinnaam registreren? Dan ben je bij TechMere aan het juiste adres. Een domeinnaam aanvragen bij TechMere kan snel en gemakkelijk.

Een domeinnaamregistratie is minstens net zo belangrijk als het bouwen van een website. Een domeinnaam is het webadres van een website. Je typt een domeinnaam in via de browser. Zo kom je op de juiste plek uit.

Hoe kies je een geschikte domeinnaam?

Om het succes van je website te vergroten, is een sterke domeinnaam belangrijk. Net zoals bij de keuze voor een bedrijfsnaam is het belangrijk dat jouw domeinnaam potentiële klanten aanspreekt, dat deze gemakkelijk te onthouden is en dat hij bij voorkeur ook een duidelijk beeld geeft van de producten of diensten die je aanbiedt. Een logische, simpele URL is makkelijker te onthouden. Zo wordt een website gemakkelijker (terug)gevonden en genereert deze op den duur meer verkeer naar je website. Daarnaast is het heel belangrijk om rekening te houden met zoekmachines. Een domeinnaam is in veel gevallen het begin van een hoge positionering op het internet. Mensen die je website nog niet kennen of het webadres niet precies weten, kunnen zo toch op je website belanden. Voor de zoekmachineoptimalisatie is het wellicht interessant om een populair zoekwoord te gebruiken als je een domeinnaam gaat vastleggen.

Extensies

Een paar jaar geleden had je maar een beperkte hoeveelheid domeinextensies om uit te kiezen, bijvoorbeeld .nl of .com. Als je destijds een geschikte domeinnaam had bedacht, dan was de kans groot dat iemand anders deze al had geregistreerd. Tegenwoordig is de hoeveelheid verschillende extensies gelukkig veel groter. Domeinnamen worden ruimer ingezet dan ooit en de beschikbare extensies voor domeinnamen groeien alsmaar. De extensies kunnen worden opgedeeld in landelijke en generieke extensies. Domeinnamen met extensies als .com, .net of .org vallen onder generieke extensies. Nieuwere extensies als .domein, .shop en .site vallen ook in de categorie generieke extensies. Onder landelijke domeinnamen verstaan we de extensies als .nl, .eu of .de.

Is het niet meer mogelijk om je domeinnaam met een klassiek domein (zoals .nl of .com) te registreren? Vaak kun je de domeinnaam tegenwoordig nog wel aanvragen in combinatie met een andere extensie, bijvoorbeeld .shop of .site. Het voordeel van deze nieuwe domeinextensies is bovendien dat ze duidelijk maken wat voor soort website of bedrijf je hebt.

Domeinnaamregistratie bij TechMere

Wanneer jij een domeinnaam hebt die je graag wilt registreren, denkt TechMere met je mee in de opties, mogelijkheden en alternatieven. Zo registreren we vaak zowel een .nl domeinnaam alsook een .com domeinnaam met dezelfde naam. Door deze en andere vergelijkbare domeinnamen te registreren en door te linken, ontstaat er meer kans op bezoekers, omdat de website hoger geïndexeerd wordt. Bij aanschaf van een domeinpakket bij TechMere profiteer je van onze lage prijzen en uitstekende service. Registreer je domein direct! 

 

Maak kennis met Trevor.

Ik ben Trevor en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Neem contact op
 

Daag Trevor en het team uit.

"*" geeft vereiste velden aan