Domeinnaamregistratie

Gaat een eigen website bouwen en wilt u daarvoor een passende domeinnaam registreren? Dan bent u bij TechMere aan het juiste adres. Een domeinnaam aanvragen bij TechMere kan snel en gemakkelijk.

Een domeinnaamregistratie is minstens net zo belangrijk als het bouwen van een website. Een domeinnaam is het webadres van een website. U typt een domeinnaam in via de browser. Zo komt u op de juiste plek uit.

Hoe kiest u een geschikte domeinnaam?

Om het succes van uw website te vergroten, is een sterke domeinnaam belangrijk. Net zoals bij de keuze voor een bedrijfsnaam is het belangrijk dat uw domeinnaam potentiële klanten aanspreekt, dat deze gemakkelijk te onthouden is en dat hij bij voorkeur ook een duidelijk beeld geeft van de producten of diensten die u aanbiedt. Een logische, simpele URL is makkelijker te onthouden. Zo wordt een website gemakkelijker (terug)gevonden en genereert deze op den duur meer verkeer naar uw website. Daarnaast is het heel belangrijk om rekening te houden met zoekmachines. Een domeinnaam is in veel gevallen het begin van een hoge positionering op het internet. Mensen die u website nog niet kennen of het webadres niet precies weten, kunnen zo toch op uw website belanden. Voor de zoekmachineoptimalisatie is het wellicht interessant om een populair zoekwoord te gebruiken als u een domeinnaam gaat vastleggen.

Extensies

Een paar jaar geleden had u maar een beperkte hoeveelheid domeinextensies om uit te kiezen, bijvoorbeeld .nl of .com. Als u destijds een geschikte domeinnaam had bedacht, dan was de kans groot dat iemand anders deze al had geregistreerd. Tegenwoordig is de hoeveelheid verschillende extensies gelukkig veel groter. Domeinnamen worden ruimer ingezet dan ooit en de beschikbare extensies voor domeinnamen groeien alsmaar. De extensies kunnen worden opgedeeld in landelijke en generieke extensies. Domeinnamen met extensies als .com, .net of .org vallen onder generieke extensies. Nieuwere extensies als .domein, .shop en .site vallen ook in de categorie generieke extensies. Onder landelijke domeinnamen verstaan we de extensies als .nl, .eu of .de.

Is het niet meer mogelijk om uw domeinnaam met een klassiek domein (zoals .nl of .com) te registreren? Vaak kunt u de domeinnaam tegenwoordig nog wel aanvragen in combinatie met een andere extensie, bijvoorbeeld .shop of .site. Het voordeel van deze nieuwe domeinextensies is bovendien dat ze duidelijk maken wat voor soort website of bedrijf u heeft.

Domeinnaamregistratie bij TechMere

Wanneer u een domeinnaam hebt die u graag wilt registreren, denkt TechMere met u mee in de opties, mogelijkheden en alternatieven. Zo registreren we vaak zowel een .nl domeinnaam alsook een .com domeinnaam met dezelfde naam. Door deze en andere vergelijkbare domeinnamen te registreren en door te linken, ontstaat er meer kans op bezoekers, omdat de website hoger geïndexeerd wordt. Bij aanschaf van een domeinpakket bij TechMere profiteert u van onze lage prijzen en uitstekende service. Registreer uw domein direct! 

 

Maak kennis met Trevor.

Ik ben Trevor en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Neem contact op
 

Daag Trevor en het team uit.

"*" geeft vereiste velden aan