Ubiquiti Networks

Ubiquiti Networks is opgericht in juni 2005 in Californië. Het bedrijf is nu gevestigd in New York City. Robert Pera richtte Ubiquiti Networks op met maar 30.000 dollar aan spaargeld en een schuld op zijn credit card. Toen Robert Pera 36 jaar was, stond hij in de top 10 van de jongste biljonairs in de wereld. Ubiquiti Networks produceert draadloze datacommunicatieproducten voor ondernemingen. Het bedrijf verkoopt draadloze en bedrade netwerkproducten. Het netto inkomen van Ubiquiti Networks was in 2018 196.290 dollar. In 2018 had Ubiquiti Networks 843 medewerkers.

 

Het eerste product wat Ubiquiti Networks verkocht, was een mini-PCI radio. Daarna volgden nog meer draadloze producten. Ubiquiti heeft verschillende productlijnen, bijvoorbeeld UniFi, Edgemax, AirMax, AirFiber en UFiber. De meest voorkomende is UniFi. Die lijn richt zich op zowel draadloze als ook bedrade netwerken voor thuis en op kantoor. EdgeMax is een lijn die speciaal is ontwikkeld voor bekabelde netwerken. Die bevatten alleen routers. AirMax is een lijn die is bedoeld voor het creëren van Point to Point en Point to Multi Point verbindingen tussen netwerken. AirFiber en UFiber worden gebruikt door dan wel Wireless Internet Service Providers als Internet Service Providers.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van Ubiquiti Networks omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. Ubiquiti Networks heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.