Philips

Koninklijke Philips, wij kennen het merk vooral als Philips, is een elektronica onderneming uit Nederland. Het bedrijf werd op 15 mei 1891 opgericht door Frederik Philips en zijn zoon Gerard Philips. Het hoofdkantoor van Philips is in Amsterdam. Toen Philips van start ging, heette het bedrijf Philips & Co. Daarna veranderde de naam een aantal keer. Op dit moment heet het bedrijf Koninklijke Philips N.V. Een bedrijf mag zich niet zomaar Koninklijk noemen, daarvoor moet je meer dan 100 jaar bestaan. Philips is de oprichter van voetbalclub PSV en was tot 2016 de hoofdsponsor van de voetbalclub. Sinds 5 april 2013 heeft Philips een eigen museum. In dit museum is de hele geschiedenis van het bedrijf en de ontwikkelingen daarvan te zien.

 

Philips is begonnen met het produceren van gloeilampen. Daarna gingen zij gebruiksartikelen en medische apparatuur produceren. Op dit moment produceert Philips onder andere medische apparatuur, zoals MRI-scanners, en huishoudelijke apparaten, zoals elektrische tandenborstels, koffiezetapparaten, stofzuigers, mixers, strijkijzers, broodroosters en scheerapparaten.

 

Philips heeft een groot lijstje van bekende uitvindingen, bijvoorbeeld  de gloeilamp die in 1981 is uitgevonden, de radio uit 1927, de televisie uit 1948, Senseo uit 2001 en de Wake-up light uit 2006.

 

Verschillende categorieën

Philips is zo groot en er zijn zo enorm veel verschillende producten gemaakt, dat de producten zijn verdeeld in verschillende categorieën: Philips Healthcare voor de medische producten, Philips Consumer Lifestyle voor allerlei producten bedoeld voor in huis, Philips Lighting voor alle lampen en verlichtingsapparaten, Philips Innovation en Group & Services voor het onderzoek. Sinds 2016 is Philips Lighting een apart bedrijf. Ook zijn Philips Healthcare en Philips Consumer Lifestyle samengevoegd onder de naam Philips HealthTech.

 

De omzet van het bedrijf in 2019 was 19,5 miljard euro. De winst van Philips in 2019 was 1,2 miljard euro. In 2018 had Philips maar liefst 77.400 werknemers, waarvan 11.500 in Nederland.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van Philips omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. Philips heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.