Microsoft

Microsoft Corporation is een Amerikaans bedrijf uit Washington dat computergerelateerde producten en diensten ontwikkelt en ondersteunt. Het bedrijf is opgericht op 4 april 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Bill Gates en Paul Allen waren twee vrienden die erg geïnteresseerd waren in het programmeren van computers. Microsoft is het grootste softwarebedrijf ter wereld. Op 25 april 2019 was de beurswaarde van Microsoft meer dan 1 biljoen Amerikaanse dollar. Producten van Microsoft worden vaak gebruikt door scholen en bedrijven.

 

Het eerste product van Microsoft was de BASIC-interpreter voor de Altair 8800. Dit was een computer die je zelf moest bouwen. Vooral de hobbyisten vonden dit toen leuk. Het is hen gelukt om de computermarkt over te nemen met hun besturingssysteem MS-DOS. Microsoft Windows is de opvolger van MS-DOS.

 

De populariteit zorgde ervoor dat 3 medewerkers miljardair werden en maar liefst 12.000 medewerkers miljonair. De omzet van Microsoft van 2017-2018 was 110,4 miljard Amerikaanse dollar. De winst van 2017-2018 was 16,6 miljard Amerikaanse dollar. In 2017-2018 had Microsoft 131.000 medewerkers, waarvan 78.000 medewerkers uit de Verenigde Staten.

 

Microsoft ontwikkelt verschillende softwarepakketten voor werkstations en servers en doet ook nog eens mee aan de zoekmachinemarkt. Microsoft verkoopt verschillende soorten hardware, bijvoorbeeld toetsenborden en computermuizen. De Xbox, een spelcomputer, is ook ontwikkeld door Microsoft.

 

Slimme manier marketing

In de jaren ’90 gebruikte Microsoft een slimme manier van marketing. Het bedrijf koos ervoor om alle producten van Microsoft te voorzien van de Microsoft-merknaam. MultiPlan werd Microsoft Excel en Word werd Microsoft Word. Een ander voorbeeld van de slimme marketing is dat Microsoft regelmatig onderzoek doet naar de gebruiksvriendelijkheid van computerprogramma’s. Dit kunnen zij dan toepassen op hun eigen programma’s.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van Microsoft, omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. Microsoft heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.