LG

LG is een Zuid-Koreaanse producent en produceert bijvoorbeeld televisies en mobiele telefoons. LG is opgericht in 1958 onder de naam GoldStar. GoldStar startte als fabrikant. In 1994 werd de naam veranderd naar LG Electronics en ook het logo werd vernieuwd. LG is een afkorting van Lucky GoldStar. Koo In-Hwoi was een Zuid-Koreaanse zakenman. Hij richtte LG Group op. Het hoofdkantoor van LG is gevestigd in de LG Twin Towers in het Zuid-Koreaanse Yeouido.

 

LG is een van ’s werelds grootste bedrijven. LG heeft wereldwijd 75 dochterondernemingen die bijvoorbeeld televisies, huishoudelijke apparaten en telecommunicatieapparaten ontwerpen en fabriceren. Vanaf 2010 is LG begonnen met het produceren van smartphones. In 2013 was LG de op een na grootste fabrikant van LCD-televisies. LG produceert veel verschillende producten, bijvoorbeeld televisies, thuisbioscopen, computerschermen, draagbare apparaten, koelkasten, smartphones, wasmachines, zonnepanelen en ook airconditioning.

 

In 2019 telde het bedrijf 72.600 werknemers. Het bedrijf  LG Electronics had een omzet van 54,3 miljard dollar. Dit was minder dan vorig jaar. De winst was ook gedaald en was in 2018 1,3 miljard dollar.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van LG, omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. LG heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.