LeaseWeb

LeaseWeb is een hostingprovider, opgericht in 1997 als een online bedrijvengids. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. LeaseWeb begon met het bouwen van websites. In 1988 opende LeaseWeb een kantoor in Utrecht. In 1999 kreeg het bedrijf de naam LeaseWeb en werden ook de eerste werknemers aangenomen.

 

Op 20 januari 2012 werd bekend gemaakt dat de door de FBI neergehaalde dienst Megaupload meer dan 700 servers in gebruik had bij LeaseWeb. LeaseWeb was de eerste Nederlandse internetaanbieder die een voorziening aanbood om foto’s van kindermisbruik te weren. Op 14 oktober 2011 werd OCOM, de moederonderneming van LeaseWeb. OCOM was in 2011 de onderneming met de hoogste omzet, met een totale omzet van 50 miljoen euro in 2010. LeaseWeb heeft zijn eigen cloudplatform ontwikkeld. Het cloudplatform werd in maart 2012 geïntroduceerd. Op 7 juni 2012 kondigde LeaseWeb een firewall functionaliteit aan voor nieuwe en bestaande klanten. Het bedrijf nam in 2010 de Duitse hostingprovider Netdirekt over. Met het overnemen van Netdirekt kreeg LeaseWeb de mogelijkheid om zich uit te breiden naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Twee jaar later verdubbelde het aantal servers, maar ook het aantal werknemers. Tevens  verhuisde LeaseWeb naar Haarlem.

 

LeaseWeb breidde in 2011 zijn activiteiten uit naar de Verenigde Staten en richtte daar LeaseWeb USA Inc. op. In 2018 had LeaseWeb meer dan 300 werknemers en 65.000 servers.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van LeaseWeb, omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. LeaseWeb heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.