HP

Hewlett-Packard, beter bekend als HP, is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven. HP verkoopt bijvoorbeeld elektronica-onderdelen, maar ook software en dienstverlening. Op 1 november 2015 werd het bedrijf opgesplitst naar Hewlett Packard Enterprise en HP Inc. HP is gestart in een garage. William Hewlett en David Packard maakten daar wetenschappelijke instrumenten. Het hoofdkantoor van HP is nu gevestigd in Californië. Op 1 januari 1939 richtten ze een vennootschap op.

 

Het eerste product van HP was een oscillator voor Walt Disney Studios, die werd gebruikt bij de soundtrack van Fantasia. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leverde HP radio’s, radars en sonars voor de zeevaart en luchtvaart. HP staat bekend om verschillende producten, zoals de printers, computers en camera’s, maar HP werd vooral bekend om zijn rekenmachines. Begin van de jaren ’80 bracht HP een pc uit. De pc’s waren in eerste instantie bedoeld voor het bedrijfsleven en universiteiten. In de jaren ’90 richtte het bedrijf zich wat meer op de particulieren.

 

HP heeft veel kleine, maar ook grotere bedrijven overgenomen. Dit hebben zij gedaan om hun marktaandeel te vergroten of om een nieuw product toe te voegen. In 2002 heeft HP Compaq overgenomen. HP bood 225 miljard dollar en marktaandelen voor het bedrijf. Na de overname van Compaq verdubbelde de jaaromzet en werd het bedrijf marktleider. In 2011 nam HP Autonomy over, een Brits softwarebedrijf. Dit was de grootste overname van een softwarebedrijf ooit. In het derde kwartaal van 2019 daalde de omzet met 9 procent.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van HP, omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. HP heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.