Google

Iedereen kent Google wel. Google is het bedrijf van de Google zoekmachine. Het bedrijf is opgericht op 4 september 1998 door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor van Google bevindt zich in Californië.

 

Google begon in 1996 oorspronkelijk als een onderzoeksproject van twee studenten, Larry Page en Sergey Brin van Stanford University. Larry Page en Sergey Brin vonden een systeem uit waarbij servers het hele internet afzochten en deze sorteren op de zoekopdracht van de gebruiker. Dit systeem kreeg de naam PageRank en de zoekmachine kreeg de naam BackRub, maar later veranderde dit in Google.

 

Sinds 2015 is Google een dochteronderneming van Alphabet Inc. Binnen een korte tijd is Google gegroeid tot een van de grootste in de ICT-branche. Google nam veel verschillende sites en bedrijven over, bijvoorbeeld Youtube en DoubleClick. Na een onderzoek in 2007 bleek Google het sterkste merk ter wereld te zijn.

 

Producten van Google

Google heeft een hele lange lijst met producten. Denk bijvoorbeeld aan Google (de zoekmachine), Gmail (het mailprogramma), Google Earth (gedetailleerde satellietfoto’s bekijken), Google Maps (kaarten en satellietfoto’s aan de wereld aanleveren), Google Chrome (internetbrowser), Google Home (assistent voor thuis met spraaktechnologie), Google Translate (vertaaldienst), Google+ (sociaalnetwerksite) en Google Video’s (video’s bekijken). Google heeft nog veel meer producten, maar dit is een kleine selectie.

 

Begin 2018 had Google 85.050 medewerkers. De omzet van Google in 2015 was 74,99 miljard Amerikaanse dollar. De winst was 16,35 miljard Amerikaanse dollar. Deze cijfers zijn helaas niet actueel.

 

De naam Google is verzonnen door het neefje van Edward Kasner, een Amerikaanse wiskundige. Echter maakte Larry Page en Sergey Brin een fout. Het neefje had namelijk de naam Googol bedacht. Googol betekent een 1 met honderd nullen. Dit geeft de bedrijfsmissie weer; alle informatie van de wereld toegankelijk en bruikbaar maken.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van Google, omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. Het merk heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.