Google Nest

Nest Labs is in 2010 opgericht door Tony Fadell en Matt Rogers. Tony Fadell en Matt Rogers zijn ook wel bekend van Apple. Beiden waren ingenieurs bij het bedrijf. Het idee om Nest Labs op te richten kwam toen Tony Fadell een vakantiehuis aan het bouwen was. Hij kwam erachter dat alle thermostaten die toen op de markt waren niet pasten bij wat hij wilde. Hij raakte gemotiveerd om datgene wat hij wilde op de markt te zetten. Dat is hem gelukt en goed ook. De eerste investeerders in Nest Labs waren Shasta Ventures en Kleiner Perkins. Het hoofdkantoor van Google Nest is te vinden in Californië. De eigenaar van Google Nest is Alphabet.

 

Google Nest verkoopt een aantal verschillende producten, bijvoorbeeld een deurbel, een rookmelder, een thermostaat, de welbekende Google Home, camera’s voor zowel binnen en buiten, speakers en nog veel meer. Alle producten hebben één ding gemeen, namelijk dat je het product altijd moet aansluiten op de WiFi. Zonder WiFi werken de producten niet. Wij van TechMere vinden de producten er stuk voor stuk heel stijlvol uitzien. De producten zullen in geen enkel huis of kantoor misstaan.

 

Op 7 februari 2018 werd door Rick Osterloh bekend gemaakt dat Nest Labs samengevoegd zou worden met Google. In mei 2019 werd er naar buiten gebracht dat alle Google Home elektronica producten onder de merknaam Google Nest op de markt gebracht zou worden.

 

Bij TechMere werken wij met de producten van Google Nest, omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. Google Nest heeft zich in de jaren bewezen en is erg innovatief. Google Nest is een koploper in de markt en zorgt voor een goede garantie op de producten bij klanten.