Coolblue

Coolblue is een Nederlandse webshop die vooral elektronica verkoopt. Het bedrijf is begonnen als studentenbedrijf. Tijdens hun studie Bedrijfskunde wilden de drie studenten graag een bedrijf oprichten. Dit was het begin van Coolblue. De oprichters hadden twee doelen: het verdienen van geld, maar ook het worden van een voorbeeld op het gebied van klantgericht ondernemen. In 1999 is de website opgericht door Pieter Zwart, Bart Kuijpers en Paul de Jong, tevens de oprichters van Coolblue. Alle aandelen waren in eigendom van de drie oprichters.

 

HAL Investments

Op 31 maart 2016 nam HAL Investments 20 procent van de aandelen over. Dit aandeel werd op 6 juli 2017 verhoogd naar 30,1 procent en op 14 juni 2019 werd het percentage verhoogd naar 49 procent. HAL Investments is daarmee de belangrijkste investeerder van Coolblue. Coolblue is begonnen met webshops, zoals MP3man.nl, PDAshop.nl en Laptopshop.nl. Nu in 2020 heeft Coolblue een webshop en meerdere fysieke winkels in Nederland en België. Het hoofdkantoor van Coolblue is gevestigd in Rotterdam.

 

De bedrijfsnaam

De naam Coolblue is het tegenovergestelde van Hot-Orange. Hot-Orange was vroeger een online warenhuis. Hot-Orange besteedde de bedrijfsuitvoering uit aan anderen, werden van buitenaf gefinancierd en hadden geen klantenservice. De oprichters van Coolblue hadden het tegenovergestelde in gedachten, vandaar Coolblue.

 

In 2012 en 2013 werd Coolblue uitgeroepen tot beste webwinkel in Nederland in de categorie consumentenelektronica. Sinds juli 2020 is Coolblue uitgebreid naar Duitsland.

 

In 2019 had Coolblue een omzet van 1,48 miljard euro en de winst was 15 miljoen euro. Coolblue had in 2019 maar liefst 4.600 werknemers.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van Coolblue, omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. Het merk heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.