Bol.com

Bol.com is een webwinkel in Nederland en België. Het bedrijf is in 1999 opgericht door de Duitse media onderneming Bertelsmann AG. In 1998 schreef Daniel Ropers, in opdracht van Bertelsmann, het eerste businessplan voor een online winkelkanaal. De website van Bol.com heeft een Nederlands en Belgisch aanbod van producten. Je kan filteren totdat je het gewenste product hebt gevonden. Op de website kan je bijna alles kopen, van parfums tot gereedschap en van kleding tot planten. Het bedrijf verkoopt niet alleen maar hun eigen producten, maar ook de producten van andere winkeliers.

 

Bol.com heeft een chatbot. Een chatbot is een geautomatiseerde partner die een gesprek kan voeren. De chatbot kan de eerste hulp verlenen aan klanten met een vraag. De naam chatbot is een samenvoeging van chat en robot. Aan klantenservice dus geen gebrek.

 

Het hoofdkantoor is sinds 2010 gevestigd in Utrecht en het distributiecentrum bevindt zich in Waalwijk. Zowel in 2003 als in 2012 werd het bedrijf overgenomen. Ahold nam het bedrijf over voor maar liefst 350 miljoen euro. Sindsdien is het bedrijf onderdeel van Ahold Delhaize. Ahold Delhaize heeft sinds mei 2012 alle Bol.com aandelen in handen. Er waren in 2019 ongeveer bedrijven aangesloten bij Bol.com.

 

In 2016 doorbrak het bedrijf de gouden grens van 1 miljard omzet. De omzet van het bedrijf in 2019 was 2,8 miljard euro. Het bedrijf blijft dus groeien! In 2019 hadden ze meer dan 1.800 werknemers en maar liefst 23 miljoen artikelen.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van Bol.com, omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. Bol.com heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.