Apple

Apple, iedereen kent het merk wel! Apple is een Amerikaans bedrijf dat elektronica verkoopt. Apple is opgericht op 1 april 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Steve Wozniak en Ronald Wayne verlieten het bedrijf al snel, terwijl Steve Jobs bleef. Steve Jobs werd ziek en stopte op 24 augustus 2011 bij Apple. Op 5 oktober 2011 overleed hij. Tim Cooks is de opvolger van Steve Jobs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië.

 

De bedrijfsnaam

Apple is tot zijn naam gekomen doordat de drie mannen maar liefst drie maanden te laat waren met het indienen van een naam voor het bedrijf. Steve Jobs was fruitarier. Hij dreigde het bedrijf Apple te noemen, als de anderen niet voor vijf uur s’ middags een goede naam hadden verzonnen. Hij hoopte hiermee dat de anderen een betere naam zouden verzinnen. Dit gebeurde niet en dus kreeg het bedrijf de naam Apple. De naam van het bedrijf was eerst Apple Computers, maar 30 jaar later werd de naam veranderd naar Apple Inc.

 

Producten van Apple

Apple verkoopt laptops, computers, telefoons, tablets, horloges, oordopjes, een digitale mediaspeler, mp3 spelers en een speaker. Het eerste product dat Apple op de markt bracht, was een personal computer. De computer was ontworpen voor persoonlijk gebruik. Een vriend van Steve Wozniak stelde voor om de computer te verkopen.

 

In 2020 stond Apple op nummer 3 van het lijstje met meest waardevolle merken. Sinds 2001 heeft Apple fysieke winkels waar de producten verkocht worden. In 2012 werd de eerste Apple winkel in Nederland geopend. Apple heeft 495 winkels, verspreid over 20 landen. De omzet van het bedrijf in 2019 was 260,2 miljard dollar en de winst in 2019 was 55,3 miljard dollar. In 1997 leek er een einde aan te komen voor Apple, maar door de investering van Microsoft ging Apple niet failliet. Sindsdien is Microsoft een groot aandeelhouder van Apple.

 

Bij TechMere gebruiken we de producten van Apple, omdat het kwalitatief een goed en sterk merk is. Het merk heeft zich in de jaren bewezen en is vaak innovatief. De producten zijn koplopers in de markt en zorgen voor een goede garantie op producten bij klanten.