Passwords beheren op je iPhone

1. Toegang tot Wachtwoorden:

Ga naar ‘Instellingen’ op je iPhone. Scroll naar beneden en tik op ‘Wachtwoorden’. Dit brengt je naar een scherm waar je al je opgeslagen wachtwoorden kunt bekijken en beheren.

2. Gezichts-ID of Touch-ID gebruiken:

Om toegang te krijgen tot je opgeslagen wachtwoorden, moet je je identiteit verifiëren. Dit kan met Face ID, Touch ID of je toestelcode.

3. Wachtwoorden Toevoegen:

Om een nieuw wachtwoord toe te voegen, tik je op de ‘+’ in de rechterbovenhoek. Vul de website, je gebruikersnaam en wachtwoord in. Tik vervolgens op ‘Bewaar’.

4. Wachtwoorden Wijzigen of Verwijderen:

Tik op een bestaande wachtwoord in ‘Wachtwoorden’ om deze te bekijken of te bewerken. Hier kun je de details wijzigen of het wachtwoord volledig verwijderen.

5. Sterke Wachtwoorden:

iOS kan sterke wachtwoorden voor je genereren. Wanneer je een nieuw account aanmaakt of een wachtwoord wijzigt, kan je iPhone een sterk wachtwoord voorstellen. Accepteer dit of voer je eigen wachtwoord in.

6. Nieuwe Gedeelde Groep:

Met iOS kun je ook wachtwoorden delen met een groep mensen, zoals je familie of team. Dit doe je door een ‘Nieuwe gedeelde groep’ aan te maken.

• Druk bij ‘Wachtwoorden’ op op de ‘+’ in de rechterbovenhoek.
  • Tik vervolgens op ‘Nieuwe gedeelde groep’ en kies een naam voor de groep.
  • Voeg leden toe door hun Apple ID in te voeren of te selecteren uit je contacten.
  • Selecteer de wachtwoorden die je wilt delen en bevestig je keuze.

De leden van de groep hebben nu toegang tot de geselecteerde wachtwoorden. Als u het wachtwoord verandert in de wachtwoordmanager verandert het ook voor de leden van de groep. Dit is vooral handig voor gedeelde accounts zoals streamingdiensten of gezamenlijke werktools. Zorg er wel voor dat je deze functie alleen gebruikt met mensen die je vertrouwt, aangezien zij toegang krijgen tot gevoelige informatie.

7. Wachtwoorden Synchroniseren met iCloud:

Zorg ervoor dat je wachtwoorden worden gesynchroniseerd met iCloud. Dit zorgt ervoor dat je toegang hebt tot je wachtwoorden op al je Apple-apparaten. Ga naar ‘Instellingen’ > [jouw naam] > ‘iCloud’ > ‘Wachtwoorden en sleutelhanger’ en schakel ‘Synchroniseer deze iPhone’ in.

8. Beveiligingsadvies:

iOS controleert regelmatig de veiligheid van je wachtwoorden. Ga naar ‘Beveiligingsadvies’ voor advies over het verbeteren van zwakke of hergebruikte wachtwoorden.

9. Automatisch Invullen:

In ‘Instellingen’ > ‘Wachtwoorden’ > ‘Wachtwoordopties’ kun je beheren of wachtwoorden automatisch worden ingevuld door ‘Vul wachtwoorden en passkeys automatisch in’ in te schakelen.

10. Wachtwoorden Toevoegen uit andere Apps:

In ‘Instellingen’ > ‘Wachtwoorden’ > ‘Wachtwoordopties’ kun je ook wachtwoorden toevoegen vanuit andere apps. Onder het kopje ‘Gebruik Wachtwoorden en Passkeys van:’ kunt u verschillende apps aanvinken om hiervan automatisch wachtwoorden van toe te voegen. Hier kunt u bijvoorbeeld Chrome toevoegen of zelfs een andere wachtwoordmanager zoals LastPass en NordPass.

11. Twee-Factor Authenticatie:

Overweeg het gebruik van twee-factor authenticatie (2FA) voor extra beveiliging. Dit voegt een extra stap toe aan het inlogproces, vaak een code die naar je telefoon wordt gestuurd. Als u een wachtwoord selecteert kunt u klikken op ‘Configureer verificatiecode…’ Hier kunt u de stappen op het scherm volgen om een verificatiecode of QR-code toe te voegen.

12. Regelmatig Bijwerken:

Controleer regelmatig je wachtwoorden en update ze indien nodig. Vermijd het gebruik van dezelfde wachtwoorden voor verschillende accounts.