De Microsoft Authenticator-app Instellen

Stap 1: Activeer Tweestapsverificatie

1. Log in op uw **Office 365-account**.
  2. Ga naar het **beveiligingsinstellingen** gedeelte. Dit kan variëren afhankelijk van uw organisatie, maar u vindt dit vaak onder `Mijn Account` > `Beveiliging & Privacy`.
  3. Kies voor **Tweestapsverificatie instellen** of **Aanvullende beveiligingsverificatie**.
  4. Volg de instructies om tweestapsverificatie in te schakelen. U wordt mogelijk gevraagd om een mobiel nummer of e-mailadres op te geven voor herstelopties.

Stap 2: Voeg Uw Account Toe Aan Microsoft Authenticator

1. Open de **Microsoft Authenticator-app** op uw mobiele apparaat.
  2. Tik op het **plusteken (+)** of op **Account toevoegen**.
  3. Selecteer **Werk- of schoolaccount** gebruiken.
  4. De app zal u vragen om een QR-code te scannen.

Stap 3: Scan de QR-code

1. Ga terug naar de pagina waar u de tweestapsverificatie aan het instellen was op uw computer.
  2. Er zou een QR-code op het scherm moeten verschijnen. **Scan deze code** met de Microsoft Authenticator-app.
  3. Na het scannen zal de app automatisch het account toevoegen en beginnen met het genereren van codes.

Uw Account Verifiëren

1. Na het toevoegen van uw account, probeer in te loggen op uw Office 365-account.
  2. Nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, vraagt Office 365 om een verificatiecode.
  3. Open de **Microsoft Authenticator-app** om de code te bekijken.
  4. Voer de **zes-cijferige code** in die in de app wordt weergegeven.

Tips

• Backup: Maak een backup van de herstelcodes of stel een alternatieve authenticatiemethode in voor het geval u toegang tot de Microsoft Authenticator-app verliest.
  • Meerdere apparaten: U kunt de Microsoft Authenticator-app op meerdere apparaten instellen voor het geval u toegang tot uw primaire apparaat verliest.
  • Updates: Zorg ervoor dat u de Microsoft Authenticator-app up-to-date houdt voor de beste beveiliging en functionaliteit.

Door deze stappen te volgen, heeft u met succes tweestapsverificatie ingesteld voor uw Office 365-account met de Microsoft Authenticator-app, waardoor uw account beter beveiligd is tegen ongeautoriseerde toegang.