2 Wegs Verificatie Aanzetten

Om Google Authenticator in te stellen op uw Google account moet u allereerst 2 wegs verificatie aanzetten. Als u dit al aan heeft staan dan hoeft u dit deel niet te volgen!!!

1. Navigeer naar beveiliging in uw Google Account.
    1. 1 Klik rechtsboven op het bovenste icoontje van uw Google account.

1.2 Druk op “Je Google-account beheren”.

1.3 Klik nu links op het scherm op de zwarte tekst “Beveiliging”. En scrol naar beneden tot u het kopje “Inloggen bij Google” ziet.

2.  wegs verificatie aanzetten.

2.1 Als u 2 wegs verificatie nog niet aan heeft staan zou er “Verificatie in 2 stappen staat uit” moeten staan. Klik hier op.

2.2 Klik nu op de blauwe knop “Aan de slag”.

2.3 Geef nu uw wachtwoord op in het volgende scherm en klik op de blauwe knop “Volgende”.

2.4 Misschien krijgt u nu het volgende scherm. Als u het volgende scherm niet krijgt, kunt u doorgaan bij stap 2.6. Als u het volgende scherm krijgt, klik dan op de blauwe tekst “Meer opties tonen”.

2.5 Klik nu op de optie “Sms of telefoon”.

2.6 Vul nu uw telefoonnummer in bij het vakje dat aangegeven staat in de volgende foto. Zorg ook dat het rondje voor de zwarte tekst “Sms” gevuld is zoals in de foto.

2.7 Klik nu op de blauwe tekst “VOLGENDE”

2.8 U heeft nu een sms gekregen met een code op het door u aangegeven nummer. Vul deze code in onder de blauwe tekst “Geef de code op”. Druk hierna op de blauwe tekst “VOLGENDE”.

2.9 Klik nu op de blauwe tekst “AANZETTEN” om het te voltooien.

Stappenplan Google Authenticator Instellen

1. Download de App
      1. Ga naar de App Store (voor iPhone/iPad) of de Google Play Store (voor Android-toestellen).
      2. Zoek naar “Google Authenticator”.
      3. Download en installeer de app. Dit is hoe het icoon van Google Authenticator eruitziet.

2. Open de App

2.1 Zodra de app is geïnstalleerd, tik op het icoon om het te openen.
3. Begin de Setup
3.1 Log in in de app met uw Google account.
4. Google account beveiligen met authenticator
4.1 Open de Google Chrome browser op uw pc.
4.2 Zorg dat deze is ingelogd op het desbetreffende Google account.
4.3 Klik rechtsboven op het bovenste icoontje van uw Google account.

4.4 Druk op “Je Google-account beheren”.

4.5 Klik nu links op het scherm op de zwarte tekst “Beveiliging”.

4.6 Scroll nu naar beneden zodat het kopje “Inloggen bij Google” in zijn geheel te zien is.

4.7 Klik nu op de afgeronde rechthoek met daarin de zwarte tekst “Authenticator”.

4.8 Hierna vraagt Google misschien om opnieuw uw wachtwoord van uw Google account in te vullen. Doe dit en druk op de blauwe knop “Volgende”.

4.9 De Google Authenticator App hebben we al gedownload bij stap 1. Dit hoeft u dus niet nog een keer te doen.

4.10 Klik op de blauwe tekst “Authenticator instellen” in de afgeronde rechthoek.

4.11 U zult nu een QR-code in beeld krijgen. Klik deze niet weg en ga verder met de volgende stap in dit stappenplan.

4.12 Open nu de Authenticator App op uw telefoon door op het icoontje van Google Authenticator te drukken

4.13 Druk nu in de Authenticator App op het plusje onder in het scherm.

4.14 Druk nu op de zwarte tekst “QR-code scannen”

4.15 Scan de QR-code uit stap 4.11 nu met de camera van uw telefoon door de QR-code in te plaatsen binnen de groene vierkant zoals in het plaatje hieronder.

4.16 In de App zal nu het account toegevoegd zijn. In de app zult u het Google account zien dat u net heeft toegevoegd. Bij dit Google account ziet u uw tijdelijke authenticatiecode staan. Deze verandert om de zoveel seconden zodat niemand deze code kan opschrijven.

4.17 Nu gaan we weer verder op de pc
4.18 Klik op de pc op de blauwe tekst “Volgende”

4.19 Type nu uw 6 cijferige tijdelijke code op die u kunt vinden in de Authenticator App. Deze staat bij uw toegevoegde account in de App zoals laten zien bij stap 4.16.

4.20 Klik nu op de blauwe tekst “Verifiëren”

4.21 Nu is de Authenticator succesvol gekoppeld aan uw account