Aanmelden
 

Corona en thuiswerken

Corona en thuiswerken

 

COVID-19, ook wel het coronavirus genoemd, raakt ons allemaal. Velen werken nu (verplicht) thuis. Door de overheid wordt er aan ons gevraagd of wij zoveel mogelijk thuis willen werken als dat mogelijk is. Hoe lang dat nog gaat duren is voor iedereen een groot vraagteken. Op het werk is alles zo ingericht dat je kan werken op een plek met een snelle internetverbinding, een ergonomische werkplek en een tof beeldscherm. Maar nu thuis? Heeft u thuis ook een snelle internetverbinding, een ergonomische werkplek en een tof beeldscherm? De meeste mensen hebben dat niet. Wij van TechMere adviseren u graag bij een effectieve werkplek. Wij geven u graag wat meer informatie en tips over thuiswerken tijdens corona en de andere dingen die daar bij komen kijken.

 

Omdat we zoveel mogelijk thuis moeten werken, zijn wij op zoek gegaan naar 10 tips om een ster te worden in thuiswerken. Hieronder vindt u de tips. Wij weten zeker dat u hier wat aan hebt.

 

 1. Kleed jezelf aan! Als je de hele dag blijft hangen in je pyjama komt er waarschijnlijk niet veel uit je handen. Met je pyjama aan werken lijkt fijn, maar dat is het zeker niet. Kleed jezelf aan om zo productief mogelijk te werk te gaan.
 2. Ga aan een bureau of aan de eettafel zitten. Werken in je bed of op de bank lijkt voor veel mensen het beste wat er is. In bed of op de bank zit je in een chill modus die je niet aan hebt aan een bureau of aan de eettafel. Aan een bureau of aan de eettafel werken, helpt je, net zoals jezelf aankleden, om zo productief mogelijk te werk te gaan.
 3. Maak een planning. Stel goede en haalbare doelen. Maak een planning en vink het af als je het af hebt.
 4. Plan pauzes. 8 uur achter elkaar werken zonder pauzes kan niemand, iedereen moet even rust nemen tussen het werken door. Als je thuis werkt, gebeurt het vaak dat je een pauze neemt achter je beeldscherm. Een pauze kan je beter invullen door even een rondje te gaan lopen met de hond of even kort wat leuks te gaan doen. Korte pauzes nemen is effectiever dan 1 langere of helemaal geen pauze.
 5. Zet je meldingen op sommige momenten even uit. Je bent altijd bereikbaar, maar op sommige momenten is het beter om je meldingen even uit te zetten. Je wordt niet afgeleid en kan aan een stuk doorwerken.
 6. Zorg dat je werkt op een opgeruimde plek. Werk je op een plek waar veel afleiding is? Dan word je afgeleid. Je houdt je dan meer bezig met de dingen om je heen dan je werk. Ruim je werkplek op en maak het niet te druk. Zet een plantje op je tafel. Uit onderzoek is gebleken dat een plantje op je bureau helpt bij de productiviteit.
 7. Bedenk aan het begin van je werkdag een tijd waarop je klaar bent. Als je thuiswerkt, heb je er vaak moeite mee om te stoppen met werken en sommige mensen juist moeite met doorwerken.
 8. Maak afspraken met het gezin of huisgenoten om niet steeds gestoord te worden. Als je steeds gestoord wordt, raak je je concentratie kwijt.
 9. Zorg voor routine. Thuiswerken scheelt veel tijd. Je hoeft niet naar je werk te reizen en bent minder lang bezig met je klaar maken. Spreek met jezelf een tijd af om wakker te worden, maar ook een tijd waarop je begint met werken.
 10. Vergeet je ontbijt niet. Ontbijt geeft je energie om geconcentreerd te werk te gaan in de ochtend.

 

Sinds er van ons verwacht wordt dat we zoveel mogelijk thuiswerken, heeft onze internetverbinding het ook zwaar. Iedereen thuis, de een speelt spelletjes, de ander is aan het werk. Daardoor kan de internetverbinding trager worden. Maar een tragere internetverbinding is iets wat we juist nu niet kunnen gebruiken. Een groot nadeel is dat we ons werk niet afkrijgen. Een goede internetverbinding in huis is dus van groot belang. TechMere helpt u hier graag mee!

 

Heeft u al een ergonomische werkplek? Als u geen ergonomische werkplek hebt, is de kans op RSI (Repetitive Strain Injury), ziekmelden en rug- en spierklachten erg groot. Drie dingen die je natuurlijk niet wilt omdat je geen ergonomische werkplek hebt. Zit u ver genoeg van uw beeldscherm af? Heeft u de juiste stoel en is deze stoel goed ingesteld? Heeft u een goede werkomgeving? Drie dingen die vaak niet van toepassing zijn bij een thuiswerkplek. TechMere adviseert u graag over een ergonomische werkplek.

 

Ook voor een ergonomische thuiswerkplek hebben wij 8 handige tips. Hieronder vindt u de tips.

 1. Schaf een sta-zit bureau aan. De naam sta-zit bureau zegt het al. Je kan zowel gaan staan achter het bureau als ook zitten. Goed voor de afwisseling.
 2. Koop een verstelbare stoel. Een goed ingestelde stoel voorkomt rug- en spierproblemen. Ga diep in je stoel zitten en zet je voeten recht op de grond.
 3. Plaats je beeldscherm goed. Plaats je beeldscherm recht voor je neus, de bovenrand van je beeldscherm op ooghoogte en op een armlengte afstand.
 4. Wissel genoeg van werkhouding. Blijf niet de hele dag in dezelfde houding zitten. Je kan bijvoorbeeld even gaan staan. Wissel genoeg af zodat je niet de hele dag in dezelfde houding zit.
 5. Schaf een goede muis en toetsenbord aan. Je muis moet goed in je hand liggen en je toetsenbord moet ongeveer 10 tot 15 centimeter van de rand van je bureau rand liggen.
 6. Drink genoeg water of thee. Genoeg drinken is belangrijk voor iedereen. Niet alleen voor mensen die achter een beeldscherm werken. Genoeg drinken voorkomt hoofdpijn en andere klachten.
 7. Kijk vaak genoeg even kort weg van je beeldscherm. Dit voorkomt last van je ogen.
 8. Loop even buiten een rondje. Frisse lucht is belangrijk. Als je even een frisse neus hebt gehaald, kun je daarna weer helemaal geconcentreerd verder werken.

 

Een tof beeldscherm, wie wil dat nou niet? Wij hebben bij TechMere veel verstand van toffe beeldschermen. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en trends. En vinden het tof als u kan werken achter een mooi beeldscherm. Wij adviseren u graag over de beste beeldschermen.

 

Wat betekent ergonomisch werken eigenlijk?

Ergonomie, een juiste werkhouding en genoeg herstelmomenten. Voor veel beroepen is dit een belangrijk onderdeel. Het woord ergonomie hoor je vaak in een werkomgeving, vooral op plekken waar mensen achter een beeldscherm werken. Niet alleen werken achter een beeldscherm veroorzaakt vaak klachten. Een bouwvakker die zware dingen moet tillen kan ook klachten krijgen.

 

TechMere adviseert je graag bij een effectieve werkplek. Wij maken het thuiswerken in de corona periode, maar ook daarna, graag wat makkelijker. Bent u geïnteresseerd na het lezen van deze tekst? Neem dan zeker contact met ons op!