Groen werken

Kost u weinig, levert veel u op

Groen werken

Rekening houden met het milieu is wel zo fijn, voor zowel het milieu als voor de portemonnee. Door op energielabels te letten kan energieverbruik tot wel 70% verminderd worden. Ook het vernieuwen van apparatuur kan helpen in het verminderen van energie. Oudere apparaten verbruiken vaak meer stroom, dat komt door ouderdomskwaaltjes.

Cloudcomputing

Cloudcomputing is een van de vele manieren waarop TechMere zijn steentje bijdraagt aan een klimaat neutrale werkomgeving. Een groep van computers vormen samen een Cloud, waarbij de hard- en software welke hierop staat gedeeld wordt met de anderen. Zo kunnen meerdere computers gebruik maken van dezelfde programma’s zonder dat deze extra aangeschaft hoeven te worden. De gebruiker is op deze manier geen eigenaar van de gebruikte hard- en software en is niet verantwoordelijk voor onderhoud en updates.

Voordelen van Cloudcomputing zijn onder andere het instellen van hardware, het updaten van software, en het opslaan van datacenters. Ook zijn zaken als back-ups van gegevens, websites, en bestanden gemakkelijker terug te zetten en is het herstellen hiervan eenvoudiger en dus sneller. Hierdoor heeft ons Tech-team meer tijd over om voor u klaar te staan!

 

 Virtualisatie

Door virtualisatie kan veel ruimte en energie bespaart worden. Waar een computer normaal op één besturingssysteem draait, is het met software mogelijk om meerdere besturingssystemen tegelijkertijd te draaien op dezelfde computer. Daardoor is het mogelijk om op één computer meerdere computers te simuleren. Deze virtuele computers werken exact hetzelfde als een tweede, derde, of vierde fysieke computer, maar nemen geen energie en ruimte in. Daarnaast scheelt het behoorlijk in de kosten, omdat er geen nieuwe computers aangeschaft hoeven te worden.

Ook stimuleren we onze medewerkers om hun eigen (opgeladen) apparatuur mee te nemen. Door zuinig om te gaan met de batterijen van mobieltjes en laptops bespaart ons team op het energieverbruik. Ten slotte doen we zo nu en dan een warme truiendag. Op deze dag zetten we de kachel niet aan. In de winter is dit niet altijd bij iedereen in ons team een geliefd initiatief, maar bij TechMere staat verantwoord, groen werken voorop.

groen werken