Google Apps (G-Suite)

G-suite

Google Apps (G-Suite)

Google Apps is een verzamelnaam voor een aantal Google services die essentieel zijn voor uw bedrijf. Het pakket bestaat onder andere uit Gmail, Google Documents en Google Agenda. Dit helpt om binnen een organisatie snel te schakelen en eenheid te creëren. Wanneer u eigenaar bent van een eigen domein en u registreert zich voor de services van Google Apps, krijgt iedereen in het bedrijf het volgende:

  •  Een zakelijk, persoonsgebonden e-mailadres en mailbox met een capaciteit van 30GB
  •  Online tekstdocumenten
  •  Flexibel IT beheer
  • Online spreadsheets
  •  Volledig geïntegreerde en gedeelde online agenda’s
  •  Video- en telefoongesprekken
  • Online presentaties

Het verschil tussen een regulier Google Account en een Google Apps Account

Zowel een regulier Google account als een Apps account hebben toegang tot dezelfde Google producten en services. Toch zijn deze accounttypes verschillend. Een regulier account is een centraal aanmeldsysteem met toegang tot verscheidene gratis services voor consumenten, welke beheerd worden door Google. Met een Apps account krijgt u toegang tot dezelfde producten, maar worden deze beheerd door uw organisatie.

 

Welk type account heeft u?

Dit kunt u eenvoudig checken door te kijken naar die opties voor het herstellen van uw account. Wanneer u deze zelf kunt wijzigen, heeft u een Google-account. Wanneer u op de pagina “uw wachtwoord herstellen” een foutbericht krijgt, waarin wordt verzocht contact op te nemen met uw beheerder, heeft u een Apps account.

 

De overschakeling

Google accounts zijn onderworpen aan de Algemene Voorwaarden die door Google zijn opgegeven en waarmee u akkoord bent gegaan tijdens het aanmaken van uw account. Wanneer u echter over een Apps account beschikt, zijn de services waarvan u via uw account gebruik van maakt, ook onderworpen aan de Algemene Voorwaarden van uw eigen organisatie. Daarom is het mogelijk dat u wellicht beperkter toegang heeft tot services via een Google Apps account dan via een Google Account.

google (gsuite)